Картопляні галушки по-закарпатськи від Ольги Матвій

На Закарпатті готують неймовірно ароматні і ситні страви, спробувавши які неможливо не закохатися. Адже вони мають неповторний смак. Так як для їх приготування використовують тільки якісні (переважно домашні) продукти. І їх не шкодують.

Відомий блогер Ольга Матвій поділилася рецептом галушок з м’ясною підливою. Це одне з найпопулярніших страв серед корінних жителів Закарпаття, що займаються кулінарією. Витративши на його приготування не більше години, можна нагодувати всю сім’ю. Просто ідеально!

Картопляні галушки по-закарпатськи від Ольги Матвій: подача

Цю страву ви можете сміливо подавати до столу як з підливою, так і без. Адже замість вершкового соусу з куркою, варто спробувати приготувати ароматну зажарку. Для цього буде потрібно лише бекон і цибулю, зате в результаті вийде дуже смачно.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
45 хвДрук
  • Відварюємо картоплю в мундирах в злегка підсоленій воді. Даємо картоплі охолонути. Потім натираємо її на дрібній тертці.
  • Додаємо злегка збите виделкою яйце і 50 грамів розм’якшеного вершкового масла. Трошки підсолюємо і ретельно перемішуємо. Додаємо борошно. Вимішуємо тісто руками.
  • Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку.
  • Подрібнюємо 2 цибулини і додаємо їх до фаршу. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
  • У каструлю наливаємо воду, злегка підсолюємо. Коли вона закипить, опускаємо порційно фарш за допомогою чайної ложки, формуючи фрикадельки. Варимо протягом 3-4 хвилин.
  • Нарізаємо крупно 3 цибулини. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з 50 грамами вершкового масла. Додаємо трохи перцю. Вливаємо вершки і тушкуємо протягом 2-3 хвилин.
  • Дістаємо з води фрикадельки. Додаємо їх у вершковий соус. Тримаємо на середньому вогні протягом 8-10 хвилин.
  • Ділимо тісто на кілька шматочків. Формуємо ковбаски. Нарізаємо їх на невеликі шматочки.
  • Опускаємо тісто в киплячу воду, в якій варилися фрикадельки. Додаємо ще трохи солі. Коли галушки спливуть, чекаємо 3-4 хвилини і виймаємо їх з води.
  • Нарізаємо дрібно петрушку.
  • Викладаємо на тарілку соус, а зверху — галушки. Посипаємо подрібненою зеленню.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 3.67 з 5 )
Залишити відповідь