Класичні картопляні деруни з м’ясним фаршем

Деруни з картоплі з м’ясним фаршем – кулінарний символ Білорусі, і багато років блюдо залишається найвідомішим. Деруни готуються нескладно, відрізняються особливим насиченим смаком і ситністю. Картопля для них береться з жовтою м’якоттю і будь-яким способом натирається, а фарш підходить будь-який. Смажимо деруни на сковорідці.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
30 хвДрук
  • Підготуйте продукти в зазначеному в рецептурі кількості. Картоплю для дерунів очистіть і добре промийте холодною водою.
  • Очищену картоплю подрібніть на середній тертці. До натертої картоплі додайте пів чайної ложки соку лимона і перемішайте. Тоді маса збереже світлий колір.
  • Перекладіть натерту картоплю в друшляк, щоб частина рідини стекла.
  • У м’ясний фарш насипте сіль зі спеціями і додайте дрібно нарізану цибулину з подрібненим зубком часнику. Потім фарш з цими добавками добре перемішайте.
  • Далі фарш розділіть на окремі заготовки.
  • З картопляного соку злийте рідину і крохмаль з дна перекладіть до натертої маси. Додайте до неї сіль, яйце і ложкою перемішайте. Потім руками з цієї маси сформуйте акуратні деруни, помістивши всередину заготовки з фаршу. Сформовані деруни кладіть на паперовий рушник, щоб він забрав зайву рідину.
  • У сковороді розігрійте рослинне масло. Обсмажте в ньому деруни до рум’яного кольору з обох сторін спочатку на великому вогні, а потім доведіть до повної готовності на маленькому вогні і під прикритою кришкою.
  • Готові деруни зі сковорідки перекладіть також на паперовий рушник для видалення зайвої олії.

Потім покладіть в порційні тарілки, додайте зелень і подайте до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь