Класичний печінковий торт з курячої печінки

Апетитна святкова страва, яку зовсім нескладно приготувати, хоча вона і вимагатиме трохи терпіння. Найкраще для печінкового торта вибирати курячу печінку. Вона не гірчить, а значить не зіпсує смаку страви. Для начинки підійдуть будь-які продукти, гриби, перець, помідори. Але в цьому рецепті будемо використовувати класичний варіант – майонез та пасеровані цибулю та моркву. 

Що ж потрібно для приготування класичного печінкового торта з курячої печінки?

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 167 ккал
Білки: 10.2 г
Жири: 11.4 г
Вуглеводи: 5.7 г
Кроки
60 хвДрук
  • Печінку ретельно промиваємо водою та прибираємо ножем усі залишки жовчного міхура та білу плівку, щоб не зіпсувати ними смак страви. Ріжемо на кілька шматочків.
  • Викладаємо шматочки печінки в глибоку миску та вбиваємо до них 3 яйця. Відправляємо до інгредієнтів сметану та борошно.
  • Все добре подрібнюємо блендером. Додаємо сіль приблизно 0,5 ч.л. і ще раз все перемішуємо.
  • Тепер випікатимемо печінкові коржі і сковороді, змащеній олією. Її краще заздалегідь розігріти, щоб коржі не пригоряли. Одного цілого половника має вистачити на один корж. Виливаємо на сковороду та розрівнюємо по її поверхні. Обсмажуємо до появи рум’яного верху. Перевернемо та обсмажимо зі зворотного боку.
  • Підготуємо начинку. Для цього очистимо цибулини від лушпиння і дрібно поріжемо їх кубиками.
  • А моркву можна натерти на велику тертку.
  • Пасуємо цибулю та моркву до золотистого відтінку. Посолити овочі і перемішати. За бажанням можна додати перець.
  • Курячі яйця, що залишилися, відваримо круто.
  • Часник видавлюємо через прес і змішуємо з майонезом у невеликій чаші.
  • Коли всі коржі засмажені, можна збирати торт. Кладемо перший корж на тарілку, змащуємо його майонезом (приблизно 1 ст.л.), потім рівномірно розподіляємо частину овочевої засмажки, щоб її вистачило на всі коржі. Перекриваємо наступним коржем та повторюємо весь процес. Так треба робити, доки весь торт не буде зібрано. Потім ретельно промазуємо верхівку та боки майонезом і прикрашаємо все яєчними жовтками та зеленню.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь