Традиційно долма готується з баранячого фаршу. Блюдо прекрасно поєднується зі сметанно-часниковим соусом, айраном, гарячим лавашем або сухим червоним вином. З перерахованих продуктів у вас вийде приготувати чудову вечерю в східному стилі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранина 300 гр.
- Рис білий 1 ст.
- М’ята свіжа 2 гр.
- Базилік свіжий 2 шт.
- Сіль за смаком
- Вода 2 л.
- Листя виноградні мариновані 300 гр.
Кроки
- Листя промийте водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
- Листя викладайте на дошку гладкою стороною вниз.
- Рис відваріть до напівготовності, потім промийте і відкиньте на друшляк. Баранину пропустіть через м’ясорубку. Цибулю і зелень дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і приправте отриманий фарш за смаком.
- Викладайте невеликі порції фаршу на виноградне листя і загортайте щільні рулети.
- На дно каструлі покладіть кілька виноградного листя.
- Долму викладіть щільними рядами в каструлю, встановіть зверху гніт. У каструлю влийте воду і доведіть долму до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте готувати 40-50 хвилин.
Долму подавайте зі сметанно-часниковим соусом і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!