Квашені і мариновані овочі – це джерело корисних речовин і вітамінів, які так необхідні організму взимку. Маринована капуста завжди йде на ура. Цей класичний рецепт капусти пелюстки обов’язково повинен потрапити в скарбничку ваших рецептів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Рослинна олія 100 мл.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець духмяний горошком 5 шт.
- Капуста білокачанна 1.5 кг.
- Буряк 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 1 головка
Кроки
- З капустяного качана зніміть верхні листи і наріжте його великими шматками.
- Буряк, моркву і часник очистіть і наріжте.
- У каструлі закип’ятіть воду, розчиніть в ній цукор і сіль, додайте лавровий лист і перець горошком. Як тільки маринад закипить, зніміть його з плити і влийте рослинну олію.
- Також додайте оцет і ще раз перемішайте.
- В емальовану каструлю шарами покладіть капусту, буряк, моркву і часник. Залийте овочі гарячим маринадом.
- Зверху на овочі встановіть вантаж, щоб овочі дали сік і повністю занурилися в рідину.
- Коли маринад повністю охолоне, перемістіть каструлю в холодильник. Через добу капуста пелюстка буде готова до вживання.
Приємного апетиту!
На стіл поставити не соромно, і якщо зжеруть – не шкода