Класичний рецепт приготування долми в виноградному листі

Долма – дуже смачні голубці з м’яса і виноградного листя. Блюдо виходить дуже насиченим і ароматним. Його можна подавати з соусами на основі йогурту, майонезу і сметани.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Щоб приготувати долму за класичним рецептом, виноградне листя помийте і залийте окропом на 5-7 хвилин. Потім відкиньте листя на друшляк, щоб стекла вода. Видаліть з листя стебла.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до м’якості. Рис проваріть 2-3 хвилини і злийте з нього воду. Зелень помийте і дрібно порубайте. Змішайте в мисці фарш, зелень, обсмажену цибулю і рис, додайте зіру, мелений перець і сіль. Фарш добре перемішайте руками.
  • Виноградне листя кладіть гладкою стороною вниз. Формуйте невеликі котлети з фаршу і викладайте їх на листя.
  • Загорніть фарш в листя, спочатку поверніть до центру верхні краї, потім бічні сторони листа і накрийте нижньою частиною.
  • Зробіть невеликі голубці з усіх листя і фаршу.
  • На дно каструлі з товстим дном викладіть 1-2 шари виноградного листя.
  • Зверху на листя щільним шаром покладіть долму. Можна викладати заготовки в кілька шарів.
  • Залийте долму бульйоном, трохи посоліть блюдо.
  • Долму накрийте тарілкою і поставте на неї вантаж, це необхідно для того, щоб долма в процесі варіння не розгорталася.
  • Поставте каструлю на плиту, доведіть бульйон до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте долму 1-1,5 години. Готову долму зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин.

Подавайте на стіл в гарячому вигляді з соусом на свій смак.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь