Котлети з консервованої сардини – це оригінальна та дуже дешева страва для обіднього меню. Їх можна подати разом із соусами або з легким гарніром із овочів. Рис можна взяти будь-який, на смаку котлет це не дуже відіб’ється.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сардина в олії консервована 1 банка
- Перець чорний мелений за смаком
- Рис білий 100 гр.
- Олія соняшникова 80 мл.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Манна крупа 2 ст.л.
- Сухарі панірувальні 80 гр.
- Морква 1 шт.
Кроки
- Візьміть всі інгредієнти за списком. Цибулю і моркву очистіть, і обмийте проточною водою.
- Закип’ятіть воду у каструлі, посоліть її. Промийте рис і викладіть в каструлю, варіть після закипання до готовності 13-15 хвилин.
- Готовий рис відкиньте на друшляк і промийте проточною водою.
- Очищену морквину натріть на тертці, цибулю наріжте дрібними кубиками.
- Викладіть овочі на розігріту з рослинною олією сковороду і смажте їх протягом 4 хвилин до м’якості.
- З рибної консерви злийте олію, а шматочки риби розімніть вилкою.
- В миску викладіть рибну масу, варений рис та овочеву засмажку.
- Розбийте куряче яйце, всипте манну крупу, сіль і мелений перець.
- Добре перемішайте масу і залиште на 15 хвилин, щоб манка розм’якла.
- Вологими руками зліпите котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
- Розігрійте сковороду на сильному вогні, влийте рослинну олію і викладіть котлети.
- Смажте котлети на помірному вогні по 5-7 хвилин у кожній стороні.
Котлети з рибних консервів готові, можна подавати їх на обід або вечерю. Смачного!