Домашні круасани з листкового дріжджового тіста – процес трудомісткий, але захоплюючий. Готовий продукт виходить пишним і м’яким. Випічку можна подавати до чаю або використовувати як основу для різних закусок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Молоко коров’яче 120 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Масло вершкове 400 гр.
- Рослинна олія 30 мл.
- Цукор-пісок 2.5 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Сухі дріжджі 2 ч. л.
Кроки
- Нагріваємо молоко і занурюємо в нього сухі дріжджі. Розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
- У глибокий посуд розбиваємо яйця, додаємо до них сіль, цукор, активовані дріжджі і 200 грам повністю розтопленого масла. Ретельно перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів і починаємо просівати борошно.
- Довго вимішуємо руками тісто до отримання гладкого і м’якого кома. Після ставимо його в тепле місце на 1-1,5 години.
- Коли тісто зійде, розминаємо його злегка руками і ділимо на три рівні частини і розгортаємо їх качалкою.
- Дістаємо масло, що залишилося і нарізаємо його. Це необхідно для прошарку тіста.
- На кожен пласт тіста розкладаємо скибочки вершкового масла.
- Загортаємо тісто з маслом два рази в плоский широкий рулет.
- Також чинимо і іншими двома пластами тіста. Потім все три рулети з’єднуємо один з одним.
- Отриманий рулет знову тонко розгортаємо. Це слід робити акуратно, щоб не витекло масло.
- Потім тонкі пласти знову скручуємо в рулети, але тепер уже більш товсті. Закручуємо їх в харчову плівку і кладемо в морозильник на 20 хвилин.
- Охолоджене тісто з маслом в останній раз тонко розгортаємо.
- Потім нарізаємо кожен пласт трикутниками.
- У основи кожного трикутника робимо невеликий розріз.
- Приступаємо до скручування. Починаємо це робити з основи, на якій робили надріз.
- Формуємо круасани з усіх інших трикутників.
- На деко кладемо пергамент, куди викладаємо круасани з листкового дріжджового тіста. Накриваємо їх харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці 30-40 хвилин.
- Далі круасани обмазуємо рослинною олією.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо в неї деко з заготівлею. Випікаємо 10 хвилин з відкритими дверцятами, а після з закритими 30 хвилин.
Гарячі і рум’яні круасани перекладаємо в тарілку. Готово!