Круасани з листкового дріжджового тіста

Домашні круасани з листкового дріжджового тіста – процес трудомісткий, але захоплюючий. Готовий продукт виходить пишним і м’яким. Випічку можна подавати до чаю або використовувати як основу для різних закусок.

Інгредієнти
Порції: +16
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Нагріваємо молоко і занурюємо в нього сухі дріжджі. Розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
  • У глибокий посуд розбиваємо яйця, додаємо до них сіль, цукор, активовані дріжджі і 200 грам повністю розтопленого масла. Ретельно перемішуємо до розчинення сухих інгредієнтів і починаємо просівати борошно.
  • Довго вимішуємо руками тісто до отримання гладкого і м’якого кома. Після ставимо його в тепле місце на 1-1,5 години.
  • Коли тісто зійде, розминаємо його злегка руками і ділимо на три рівні частини і розгортаємо їх качалкою.
  • Дістаємо масло, що залишилося і нарізаємо його. Це необхідно для прошарку тіста.
  • На кожен пласт тіста розкладаємо скибочки вершкового масла.
  • Загортаємо тісто з маслом два рази в плоский широкий рулет.
  • Також чинимо і іншими двома пластами тіста. Потім все три рулети з’єднуємо один з одним.
  • Отриманий рулет знову тонко розгортаємо. Це слід робити акуратно, щоб не витекло масло.
  • Потім тонкі пласти знову скручуємо в рулети, але тепер уже більш товсті. Закручуємо їх в харчову плівку і кладемо в морозильник на 20 хвилин.
  • Охолоджене тісто з маслом в останній раз тонко розгортаємо.
  • Потім нарізаємо кожен пласт трикутниками.
  • У основи кожного трикутника робимо невеликий розріз.
  • Приступаємо до скручування. Починаємо це робити з основи, на якій робили надріз.
  • Формуємо круасани з усіх інших трикутників.
  • На деко кладемо пергамент, куди викладаємо круасани з листкового дріжджового тіста. Накриваємо їх харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці 30-40 хвилин.
  • Далі круасани обмазуємо рослинною олією.
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо в неї деко з заготівлею. Випікаємо 10 хвилин з відкритими дверцятами, а після з закритими 30 хвилин.

Гарячі і рум’яні круасани перекладаємо в тарілку. Готово!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь