Турецька кухня починалася як кухня кочових тюркських народів, але потім збагатилася впливом візантійської, індійської, середземноморських кухонь. Кебаб, пахлава, лукум, долма – все це широко відомі страви турецької кухні. Слід зазначити, що страви турецької кухні використовують продукти і готуються відповідно до правил ісламу. Переваги турецької кухні допомогли їй завоювати весь світ. Хто сьогодні не пробував турецький плов, шашлик або денёр кебаб (шаверму)? Турецька кухня багата і смачними борошняними виробами. М’ясні страви турецької кухні збалансовані овочами. Але особливо солодощами славиться турецька кухня. Рецепти лукума, пахлави і інших десертів турецької кухні, допоможуть приготувати їх вдома, і звичайно вони будуть набагато смачніше покупних. І ще багато інших не менш оригінальних і смачних страв пропонує турецька кухня. Рецепти з фото приготування страв турецької кухні допоможуть вам без проблем їх приготувати. Коли ви будете насолоджуватися турецькою кухнею, не забудьте запити їжу справжньою кавою по-турецьки або чарочкою ароматної молочної раки.
5 хв10
Заатар (Za’atar) – суміш спецій із Близького Сходу, яка використовується у левантійській кухні. Заатар арабською мовою буквально означає чебрець. У північній Африці заатар – це суміш спецій, а.
1 год 15 хв4
Тішпішті (Tishpishti) – традиційний десерт, який сефардські євреї готують під час таких свят як Рош ха-Шана (Єврейський Новий рік) чи Песах. Особливо популярний тішпішті серед сефардських євреїв у.
20 хв2
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.
30 хв1
Кокореч (kokoreç) – популярна турецька та албанська страва. Також поширена на Балканах, Азербайджані та Ірані. Кокореч являє собою обсмажені субпродукти (серце, легені, нирки тощо)
2 год 0 хв4
Ви ще не стали шанувальником турецької кухні? Отже, ви не куштували мій бурек! Його, зрозуміло, почали готувати давним-давно, за османських султанів… Приготуємо? Перед вами найсмачніша
1 год 20 хв5
Ревані (Revani) – класичний десерт, який є присутнім у турецькій кухні з часів Османської імперії. Також іноді його називають рабані (Rabani). Існує думка, що назву ревані десерт отримав, коли.
2 год 0 хв6
Люля-кебаб у домашніх умовах – це рецепт прекрасної м’ясної страви, з якою впорається навіть людина з невеликим досвідом у кулінарії. Страва люля-кебаб є приготовані на грилі
1 год 50 хв10
Якщо вам пощастило мати вдома мантоварку, в ній обов’язково потрібно приготувати ніжні, повні соку манти. Приготування тіста і м’ясної начинки з гарбузом не вимагає спеціальних знань, а решта.
1 год 15 хв8
Як правило, в приготуванні мантів використовується жирне м’ясо: свинина або баранина (в оригіналі). У рецепті додається також сало, щоб начинка була максимально соковитою і ніжною.
15 хв2
Кава по-турецьки в турці – ранковий ритуал, який не зрівняється з приготуванням улюбленого напою за допомогою кавоварки. Процес справді чарівний і чарівний. Бездоганний аромат
60 хв5
Час сьогодні — справжня розкіш. Дедалі менше годин хочеться проводити біля каструль, дедалі більше — з рідними, на природі чи за улюбленою справою. Пам’ятаю, як батьки вбивали чи.
2 год 0 хв16
Самса – блюдо тюркської кухні, яке традиційно начиняють бараниною. За бажанням її можна замінити будь-яким іншим видом м’яса. Тюрки готують самсу в тандирі, ми ж використовуємо для цієї.
40 хв4
Звичайні котлети вже набридли, і ви мрієте про різноманітність? Тоді прийшла пора приготувати їх турецький варіант з дуже оригінальною назвою – «жіноче стегенце».
Пахлава – найпопулярніша східна солодкість, традиційний десерт не тільки в Туреччині, але і в багатьох інших країнах. І якщо використовувати перевірені рецепти з покроковими фото, то такі ласощі.