Самса з листкового тіста в духовці

Самса – блюдо тюркської кухні, яке традиційно начиняють бараниною. За бажанням її можна замінити будь-яким іншим видом м’яса. Тюрки готують самсу в тандирі, ми ж використовуємо для цієї мети духовку.

Інгредієнти
Порції: +16
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Для приготування самси підійде як рубане м’ясо, так і звичайний домашній фарш або куплений в магазині. Перед тим, як проводити обробку м’яса, його слід ретельно вимити і обтерти паперовим рушником. Подрібніть м’ясо будь-яким звичним для вас способом.
  • Очищаємо від лушпиння цибулю і дрібно нарізаємо її ножем. Викладаємо цибулю до м’яса, солимо і перчимо масу. Ретельно вимішуємо начинку. Якщо вона вийшла занадто густий, можна додати трохи крижаної води.
  • Заздалегідь розморожене листкове тісто розгортаємо не надто тонко. Нарізаємо тісто квадратами, рівними за величиною. По центру квадратів викладаємо начинку. Защипуємо краї пиріжків, щоб вийшли трикутники. Потім додатково зчіплюємо краї виделкою.
  • Застеляємо деко папером для випічки. Викладаємо на неї пиріжки. В окрему миску вбиваємо одне яйце і злегка збиваємо його виделкою. Змащуємо самсу яєчною масою за допомогою кулінарної кисті. Посипаємо кунжутом.
  • Нагріваємо духову шафу до температури 200 градусів. Ставимо деко з пиріжками всередину духовки на 20-25 хвилин. Дістаємо рум’яну самсу і накриваємо чистим кухонним рушником. Даємо постояти страві 10 хвилин і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь