Курка по-албанськи — оригінальне м’ясне блюдо, яке з легкістю замінить звичайні котлети. Її особливість в тому, що м’ясо не потрібно пропускати через м’ясорубку. Досить просто подрібнити його гострим ножем. До того ж блюдо дуже бюджетне, а з невеликої кількості філе виходить багато биточків.
Рецепт досить універсальний і підійде для будь-якого виду м’яса. Щоб оладки з курки вийшли більш соковитими, краще віддати перевагу філе з стегнової частини. Хоча звичайне біле м’ясо теж відмінно підійде. Трохи майонезу, яйця і смажену цибулю зроблять биточки дуже ароматними і ніжними.
- Курячі стегена 650 гр.
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Дуже дрібно наріжте м’ясо (650 г чистої ваги). Посоліть і поперчіть.
- Подрібніть цибулину і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
- Змішайте фарш з засмажкою і майонезом. Додайте яйця, перемішайте, потім всипте крохмаль і ще раз ретельно вимішайте масу.
- Розігрійте соняшникову олію на сковороді. Викладіть фарш столовою ложкою, формуючи оладки.
- Смажте м’ясо на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Готові оладки викладіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Найсмачніше м’ясні оладки в гарячому вигляді. Так що одночасно з ними готуйте і гарнір. Це може бути відварна картопля або будь-яка каша. Рецепт курячих оладок стане хорошою альтернативою відбивним. І зовсім не поступаються їм за смаком.