Запасливим господаркам нічого бояться несподіваного приходу гостей. Адже у них завжди є швидка закуска, здатна виручити в будь-якій ситуації. Сьогодні страви, які варто лише дістати з морозилки і розігріти, — справжній порятунок, коли темп життя дуже швидкий. І безцінно, коли такі заготовки зроблені з натуральних продуктів. Вони куди смачніше покупних напівфабрикатів.
Курячі нагетси яскраве тому підтвердження. Їх рецептом поділилася Аліна фуді — відомий кулінарний блогер. Вона показала, що навіть куряче м’ясо в паніровці, за яким вибудовується черга в Макдональдсі, може бути корисним. Адже домашні нагетси, приготовані в духовці, не поступаються за смаком обсмаженим в олії.
Курячі нагетси в духовці: як приготувати заготовки
Ця страва стане вашою паличкою-виручалочкою. Домашні нагетси можна заморозити. Таким чином ви зможете зробити заготовки, які слід діставати, коли вони будуть потрібні. Тому у вас буде завжди про запас дуже смачне куряче м’ясо, на приготування якого піде всього лише 15 хвилин.
- Куряче філе 600 гр.
- Сметана 20% 50 гр.
- Гірчиця французька 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Часник 1 зуб.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Панірувальні сухарі 100 гр.
- Куряче філе нарізаємо довгими смужками.
- Пропускаємо через прес часник.
- Солимо і перчимо нарізане філе. Додаємо сметану 20% жирності, подрібнений часник і французьку гірчицю в зернах. Ретельно все перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
- Збиваємо яйця.
- Куряче філе обвалюють в пшеничному борошні, потім в яйці і в панірувальних сухарях.
- При бажанні заморозити нагетси викладаємо їх в контейнер одним рядком. Потім відправляємо в морозильну камеру. Охолоджені нагетси перекладаємо в поліетиленовий пакет і знову прибираємо в морозилку.
- При необхідності дістаємо заготовки з морозильної камери. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Курячі нагетси прекрасно поєднуються з сирно-часниковим соусом. Для його приготування слід взяти 150 грамів плавленого сиру, 100 мілілітрів молока, 10 грамів вершкового масла, 1 зубчик часнику і дрібку цукру. Змішайте всі інгредієнти і дайте їм закипіти. Потім проваріть соус протягом 1 хвилини. Зніміть з вогню і дайте йому охолонути. Цей соус прекрасно доповнить смак соковитого м’яса в хрусткій паніровці. Пальчики оближеш!