Кутаби у нашій родині люблять усі! Якщо є можливість, то готуються вони дружно та швидко. Кутаби можна приготувати не тільки з м’ясом та зеленню, але і з будь-якою іншою начинкою – наприклад, з картоплі та сиру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто:
- Вода 250 мл.
- Борошно пшеничне 650 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Начинка:
- Кисломолочний сир 11% 200 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля зелена 50 гр.
- Кріп 30 гр.
- Масло вершкове 30 гр.
Кроки
- Для приготування тіста для кутабів візьмемо всі продукти, що заявлені у списку.
- З води, солі, олії та борошна замісити щільне тісто.
- Накрити тісто рушником і залишити для дозрівання, поки готується начинка.
- Для виготовлення начинки візьмемо наступні інгредієнти. Пропорції довільні, чого хочеться більше, те й кладіть.
- Картоплю відварити у підсоленій воді.
- Сир розкришити чи дрібно нарізати.
- З відвареної картоплі злити воду і розім’яти її в пюре, додавши вершкове масло.
- Потім додати рубану зелень та сир. Посолити за смаком і поперчити, добре розмішати.
- Взяти порцію тіста, скачати в джгут і нарізати на однакові шматочки.
- Кожен шматочок розплющити в коржик і тонко розкотити, щоб тісто просвічувалося. На один бік викласти тонким шаром начинку.
- Накрити другою стороною коржика і щільно притиснути, виганяючи повітря. Краї тіста обрізати коліщатком. Сир при жарінні розплавиться і начинка стане гладкою.
- Готові кутаби викласти на піднос, припорошений мукою. Їх також можна заморозити про запас і зберігати в морозилці до потреби, загорнувши в поліетиленовий пакет або склавши в контейнер.
- Обсмажувати кутаби з двох боків на сухій сковороді і складати чаркою один на одного.
- Обов’язково змащувати поверхню вершковим маслом.
- Кутаби з картоплею та сиром готові.
Подайте їх із м’ятним чаєм або з кисломолочними соусами.