Ділюся рецептом квашеної капусти з журавлиною і яблуками. Я дуже люблю ферментовану капусту, а за цим рецептом вона виходить дуже смачною і хрусткою. Готується все просто і відносно швидко.
Опис приготування:
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати квашену капусту з журавлиною і яблуками. Кількість цукру і солі краще додавати на свій смак. Якщо любите капусту солодше, то беріть солодкий сорт яблук, покисліше — зелені. Перед подачею капусту можна заправити рослинною олією і подавати як закуску до основної страви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1.5 кг.
- Морква 1 шт.
- Журавлина 40-50 г.
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Яблуко 1-2 шт.
На порцію
Калорії: 936 ккал
Білки: 56 г
Жири: 3.7 г
Вуглеводи: 169 г
Кроки
- Підготуйте всі інгредієнти.
- Капусту тонко наріжте. Перекладіть в миску.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Додайте сіль і цукор. Перемішайте і розімніть руками.
- Додайте журавлину, перемішайте.
- Яблуко наріжте тонкими часточками.
- Викладіть в банку шарами капусту і яблука.
- Залиште банку в теплому місці на 4-5 днів. Кожен день робіть проколи дерев’яною паличкою, щоб не накопичувалися гази.
Квашена капуста з журавлиною і яблуками готова. Приємного апетиту!