Лазання з броколі (Lasagne con broccoli) – вегетаріанський варіант популярної італійської страви лазіння. Лазання являє собою запіканку з широких пластів пасти з сиром та різними соусами та наповнювачами.
Нижче ми наводимо італійський рецепт лазаньї з броколі. Цей рецепт лазаньї ідеально підійде як для дорослих, так і для дітей. Навіть для тих, хто не дуже любить брокколі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листи для лазаньї 150 гр.
- Капуста брокколі 350 гр.
- Фарш м’ясний 300 гр.
- Соус бешамель 250 гр.
- Сир Моцарелла 150 гр.
- Сир Пармезан 30 гр.
- Часник 2 зубчики
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Приготувати соус бешамель. Якщо ви хочете більш густу консистенцію соусу, потрібно додати більше борошна. І навпаки, для рідкішого соусу додати ще молока.
- Відварити броколі в підсоленій воді протягом 4-5 хвилин, важливо не переварити, щоб суцвіття не втратили свій соковитий зелений колір.
- На сковороді з оливковою олією обсмажити дрібно нарізаний часник і додати до нього відварену броколі. Перемішати, трохи потримати на вогні та вимкнути.
- Відварити листи лазаньї згідно з інструкцією на упаковці.
- В окремій сковороді обсмажити фарш до готовності. Додати сіль та перець за смаком.
- Змастити форму для лазаньї олією і викласти листи для лазаньї на дно. Зверху викласти половину броколі, далі моцареллу, нарізану на шматки, половину фаршу та половину соусу бешамель. Далі викласти ще шар листів для лазаньї та повторити всі шари. Оскільки суцвіття брокколі досить об’ємні, вийде лише 2 шари, хоча все залежить від глибини форми. Завершити останній шар сиром пармезан, натертим на дрібній тертці.
- Запікати лазанью з броколі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.
Готову лазанню з броколі нарізати на шматки і подавати у теплому вигляді.