Лінива лазанья з фаршем виходить апетитною та ситною. Соковита страва підходить як для обіду, так і для вечері. Лазанья з лавашем готується значно швидше, ніж під час використання листів для страви. Фарш використовуємо будь-який м’ясний, змішаний або курячий, залежно від бажаної калорійності страви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лаваш 220 гр.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
- Суміш трав за смаком
- Помідор 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир Моцарелла 100 гр.
- Молоко коров’яче 400 мл.
- Твердий сир 100 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Мускатний горіх щіпка
Кроки
- Очищену цибулину подрібнюємо та пасеруємо на сковорідці з олією.
- Промиті помідори ріжемо кубиками, видаливши плодоніжку. Закидаємо до розм’якшеної цибулі та готуємо разом. Можна використовувати томатну пасту.
- До розм’якшених овочів викладаємо фарш і часто перемішуємо лопаткою, розбиваючи на дрібніші шматочки. Приправляємо та обсмажуємо 5 хвилин.
- Вливаємо томатний соус та розмішуємо. При необхідності доливаємо трохи води та тушкуємо заготовку 5 хвилин.
- У другій сковорідці розтоплюємо вершкове масло і засипаємо борошно. Добре перемішавши, частинами виливаємо підігріте молоко та інтенсивно розмішуємо до зникнення грудок та загусання. За потреби використовуємо віночок. Солимо і присмачуємо мускатним горіхом.
- Лаваш ріжемо смужками або квадратами в залежності від форми і викладаємо в змащену рослинною олією керамічну форму.
- Кладемо м’ясну суміш і розподіляємо по поверхні.
- Зверху поливаємо соусом бешамель. Вирівнюємо лопаткою, щоб соус проник у всі місця.
- Тремо обидва види сиру на тертці і посипаємо зверху. Сир вибираємо легкоплавкий, який при охолодженні залишається еластичним.
- Накриваємо лавашем і просочуємо його соусом бешамель, добре розмазавши.
- Розподіляємо м’ясну суміш і повторюємо всі шари спочатку.
- У висновку накриваємо лавашем, просочуємо соусом і поміщаємо в прогріту до 180 ° духову шафу на третину години.
- Через якийсь час посипаємо подрібненим сиром і повертаємо доготовлятися.
- Запікаємо ще 10 хвилин і акуратно дістаємо запашну страву за допомогою силіконових або ганчір’яних прихваток. Ставимо на дерев’яну підставку, щоб не обпектися.
Порізавши лазанню на шматки, сервіруємо та дегустуємо. Смачного!