Ліниві голубці, які готують у дитячому садку для дітей, виходять по-особливому смачними та корисними. Не всі діти люблять корисну капусту, а ось ліниві голубці їдять із великим задоволенням.
Як почати готувати ліниві голубці як у дитячому садку
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 600 гр.
- Капуста білокачанна 350 гр.
- Рис білий 120 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Томатний сік 400 мл.
- Сметана 20% 100 гр.
- Сухарі панірувальні 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 159 ккал
Білки: 8.1 г
Жири: 8.8 г
Вуглеводи: 11.3 г
Кроки
- Рис добре промийте, наберіть каструлю холодної води, доведіть до кипіння, посоліть, висипте промитий рис і відваріть до напівготовності. Злийте через сито або друшляк.
- Моркву добре помийте, очистіть, натріть на дрібній тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На добре розігріту сковороду налийте краплю олії, викладіть підготовлені овочі та обсмажте до розм’якшення.
- Білокачанну капусту промийте, просушіть і наріжте дрібним кубиком. Залийте окропом, залиште на 5 хвилин у воді. Злийте рідину через сито.
- Свинину добре промийте, просушіть паперовими рушниками, наріжте на невеликі шматочки та пропустіть разом із бланшированою капустою через м’ясорубку. До отриманого фаршу додайте обсмажені овочі та рис. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте фарш.
- Сковороду добре розігрійте. З фаршу сформуйте руками котлети, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді.
- Приготуйте соус. У металеву миску викладіть сметану і вилийте томатний сік з м’якоттю або консервовані томати у власному соку. Додайте приправи до смаку. Добре перемішайте та доведіть до кипіння отриману масу.
- Обсмажені ледачі голубці викладіть у форму для запікання, залийте соусом і поставте в заздалегідь розігріту духовку. Запікайте голубці 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові голубці подавайте порційно з гарніром чи самостійно.
Смачного!