Ліниві голубці запіканка

Що може бути простіше на обід, ніж ліниві голубці? Тільки запіканка-ледачі голубці. Знайоме блюдо, запечене в духовці, виходить дуже ніжним та соковитим. Цей смачний варіант приготування лінивих голубців точно не залишить байдужим жодного члена сім’ї.

Як почати готувати ледачі голубці запіканкою

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Рис промити до прозорості води, потім висипати в каструлю, залити склянкою води, відварити до готовності.
  • Фарш поперчити, посолити, додати до нього рис, що охолонув, все ретельно перемішати.
  • Моркву натерти на великій тертці, дрібно нарізати цибулю, капусту нашаткувати. У сковороді на олії обсмажити цибулю до прозорості, додати до неї моркву, затушкувати 5 хвилин. Потім всипати в сковороду капусту, тушкувати ще близько 10 хвилин.
  • Помідори подрібнити у блендері, трохи посолити та поперчити їх.
  • Форму для запікання змастити олією, викласти на дно 2/3 капусти з овочами.
  • Другим шаром розподілити формою фарш з рисом, третім – 1/3 капусти. Наприкінці полити все томатним соусом.
  • Готувати запіканку-ледачі голубці 50 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Подавати запіканку, поливши сметаною.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь