Що може бути простіше на обід, ніж ліниві голубці? Тільки запіканка-ледачі голубці. Знайоме блюдо, запечене в духовці, виходить дуже ніжним та соковитим. Цей смачний варіант приготування лінивих голубців точно не залишить байдужим жодного члена сім’ї.
Як почати готувати ледачі голубці запіканкою
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Фарш м’ясний 700 гр.
- Помідор 200 гр.
- Рис білий ½ ст.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія за смаком
Кроки
- Рис промити до прозорості води, потім висипати в каструлю, залити склянкою води, відварити до готовності.
- Фарш поперчити, посолити, додати до нього рис, що охолонув, все ретельно перемішати.
- Моркву натерти на великій тертці, дрібно нарізати цибулю, капусту нашаткувати. У сковороді на олії обсмажити цибулю до прозорості, додати до неї моркву, затушкувати 5 хвилин. Потім всипати в сковороду капусту, тушкувати ще близько 10 хвилин.
- Помідори подрібнити у блендері, трохи посолити та поперчити їх.
- Форму для запікання змастити олією, викласти на дно 2/3 капусти з овочами.
- Другим шаром розподілити формою фарш з рисом, третім – 1/3 капусти. Наприкінці полити все томатним соусом.
- Готувати запіканку-ледачі голубці 50 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів.
Подавати запіканку, поливши сметаною.