Щоп’ятниці я влаштовую конкурс на краще ранкове блюдо. Небанальне і смачне, щоб побалувати рідних в прийдешні вихідні. Проводжу огляд конкурсантів на предмет простоти, оцінюю їх шанси щодо доступності продуктів і вибираю лідера. Цього разу з великим відривом перемогли ледачі пиріжки з сиром і ароматною зеленою цибулею. Оплески!
А як інакше? Адже продукти для цих рум’яних пампушок з тих, що завжди в холодильнику, а готувати їх не складніше оладок. Ніякого вистоювання тіста і ліплення. Все змішуєш – і на сковороду.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Твердий сир 50 г.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 350 г.
- Цибуля зелена 1 пучок
- У миску влийте 200 мл теплого молока, додайте яйця, сіль і перемішайте. Всипте до суміші дрібно нарізану цибулю і натертий твердий сир. Знову перемішайте. Після цього додайте просіяне з розпушувачем борошно. Замісити тісто.
- Тісто виходить досить липким, але більше борошна додавати не варто. Для зручності подальший заміс робите на рясно посипаній борошном робочій поверхні.
- Тісто розкачайте в пласт товщиною 0,5 – 0,7 см.за допомогою будь-якого підручного засобу (невеликої кришки, чашки, виїмки) виріжте з тіста пиріжки-півмісяці. Завдяки такій формовці повторно тісто розгортати не доведеться.
- Смажте пиріжки на добре розігрітій сковороді на середньому вогні.
Ідея. Якщо до тіста замість сиру додасте 200-250 г нежирного фаршу, вийдуть відмінні ледачі біляші. Як вам? Скористайтеся рецептом найближчим часом і не забудьте залишити відгук в коментарях!