Ліниві пиріжки з сиром і зеленню

Ліниві пиріжки з сиром і зеленню

Щоп’ятниці я влаштовую конкурс на краще ранкове блюдо. Небанальне і смачне, щоб побалувати рідних в прийдешні вихідні. Проводжу огляд конкурсантів на предмет простоти, оцінюю їх шанси щодо доступності продуктів і вибираю лідера. Цього разу з великим відривом перемогли ледачі пиріжки з сиром і ароматною зеленою цибулею. Оплески!

А як інакше? Адже продукти для цих рум’яних пампушок з тих, що завжди в холодильнику, а готувати їх не складніше оладок. Ніякого вистоювання тіста і ліплення. Все змішуєш – і на сковороду.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
30 хвДрук
  • У миску влийте 200 мл теплого молока, додайте яйця, сіль і перемішайте. Всипте до суміші дрібно нарізану цибулю і натертий твердий сир. Знову перемішайте. Після цього додайте просіяне з розпушувачем борошно. Замісити тісто.
  • Тісто виходить досить липким, але більше борошна додавати не варто. Для зручності подальший заміс робите на рясно посипаній борошном робочій поверхні.
  • Тісто розкачайте в пласт товщиною 0,5 – 0,7 см.за допомогою будь-якого підручного засобу (невеликої кришки, чашки, виїмки) виріжте з тіста пиріжки-півмісяці. Завдяки такій формовці повторно тісто розгортати не доведеться.
  • Смажте пиріжки на добре розігрітій сковороді на середньому вогні.

Ідея. Якщо до тіста замість сиру додасте 200-250 г нежирного фаршу, вийдуть відмінні ледачі біляші. Як вам? Скористайтеся рецептом найближчим часом і не забудьте залишити відгук в коментарях!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь