Ароматна цитрусова кислинка у квадраті! Тому що цього разу у нас буде не лише панна-котта з ароматом лимона, а й другий шар із лимонного желе.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 35% 500 мл.
- Цукрова пудра 100 гр.
- Желатин 15 гр.
- Цедра лимона за смаком
- Вода 150 мл.
- Цукор-пісок 90 гр.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Для панна-котти замочити желатин у прохолодній воді на 10 хвилин.
- Поставити на вогонь каструлю із вершками, цедрою лимона та цукровою пудрою. Довести до кипіння і одразу ж вимкнути вогонь.
- Желатин віджати і додати в каструлю до вершків. Перемішати до повного розчинення. За допомогою шумування видалити лимонну цедру.
- Розлити панна-котту формами, дати охолонути і поставити в холодильник до повного застигання.
- Для лимонного желе замочити желатин у прохолодній воді на 10 хвилин. Зрізати цедру з лимона і вичавити сік.
- У каструлі прогріти воду з цедрою лимона, соком лимона та цукром. Помішувати, щоб цукор повністю розчинився. Як тільки суміш почне закипати, вимкнути вогонь, додати желатин добре віджатий і перемішати до повного його розчинення. За допомогою шумівки видалити лимонну цедру.
- Дати масі охолонути і розлити у форми поверх панна-котти, що схопилася. Забрати в холодильник до повного застигання.
Смачного!