Лимонний квас

Літо – час активного споживання рідини. Навіть невелика прогулянка під сонечком не пройде без пиття. Але не всі напої можуть втамувати спрагу так добре, як квас. Саме тому рекомендую навчитися готувати його вдома і насолоджуватися кожен день! Пропоную рецепт мого улюбленого лимонного квасу. До і так вже освіжаючого напою додаються ще й цитрусові нотки. Безумовно, краще літнє пиття важко і придумати! Довго сидіти над приготуванням домашнього квасу вам не доведеться. Пару рухів, а потім залишайте його бродити!

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
21 хвДрук
  • Розріжте кожен лимон навпіл, видавіть сік і дістаньте м’якоть. Частину, що залишилася шкірку наріжте шматочками і помістіть в банку.
  • Розведіть цукор в кип’яченій воді і залийте вийшовший сироп в банку з лимонною шкіркою. Туди ж влийте лимонний сік.
  • Додайте в банку родзинки, перемішайте інгредієнти і залиште остигати до 30 °С.
  • Додайте в банку дріжджі, перемішайте і залиште лимонад бродити на 15-18 годин.
  • Відфільтруйте квас через серветку або марлю, додайте трохи цукру і відправте в холодильник на кілька годин.

Решта після приготування квасу шматочки лимонної шкірки і родзинки можна використовувати повторно. Просто знову залийте цукровий сироп і лимонний сік. У лимонного квасу є всього один недолік: з нього не звариш холодний суп. Думаю, такому смачному літньому напою можна пробачити цю невелику помилку.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь