Популярний варіант приготування яловичого стейка як в ресторані – в маринаді з додаванням соєвого соусу. М’ясо порадує своєю соковитістю, яскравим смаком і ароматом. Подавайте до вечері у вузькому сімейному колі!
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичина 2 стейки
- Соус соєвий 2.5 ст. л.
- Оцет бальзамічний 2 ст. л.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Часник 2 зубчики
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 1 ст. л.
Кроки
- Два яловичих стейка промиваємо під водою, а після витираємо надлишки вологи паперовим рушником.
- У міцний поліетиленовий пакет вливаємо соєвий соус, бальзамічний оцет і лимонний сік. Додаємо гірчицю, перець і подрібнені зубчики часнику. Вимішуємо і занурюємо сюди підготовлені стейки. Маринуємо дві години.
- Через деякий час прибираємо з стейків надлишки маринаду. Кладемо продукт на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії на 5 хвилин.
- Перевертаємо м’ясо і готуємо з іншого боку стільки ж.
Готові стейки перекладаємо на порційні тарілки, доповнюємо свіжими овочами і пригощаємося.