М’ята картопля

М'ята картопля

Складно уявити святковий стіл без картопляного гарніру, будь то повітряне пюре або французький гратен. І навіть генії кулінарного світу дотримуються цієї думки. Наприклад, Джеймі Олівер включив м’яту картоплю в свою книгу різдвяних рецептів.

Ось тільки це не якась товченка або запечені бульби, а щось середнє. Шеф-кухар стверджує, що цей рецепт ідеальний! Завдяки йому картопля виходить хрусткою зовні і ніжною всередині. Секрет криється в особливій масляній заправці з шавлією (або розмарином, на ваш смак). І, звичайно, в самому приготуванні. Тут головне не поспішати.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
40 хвДрук
  • Картоплю ретельно помийте, але ні в якому разі не видаляйте шкірку. Апетитна і рум’яна шкурка стане кращим доповненням до пухкої м’якоті.
  • Відваріть картоплю в мундирі в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Потім дайте їй трохи підсохнути і помістіть бульби на деко. Перемішайте з сіллю, перцем, вершковим маслом (або гусячим жиром) і однією ложкою оливкової.
  • Розкладіть на деко так, щоб між бульбами був зазор. У простір між ними покладіть зубчики часнику – роздавлені, але нечищені.
  • Випікайте картоплю близько години при 180 градусах. Коли вона буде готова, дістаньте і трохи роздушіть її, як на фотографії. Потім змішайте пару столових ложок оливкової олії з подрібненою шавлією, полийте картоплю і запікайте ще 20 хвилин.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь