Цей рецепт малинового варення не складніше попереднього. Єдина відмінність в трохи меншій кількості цукру – воно виходить трохи кислуватим, але від цього ще більш цікавим на смак. Так само ви можете залишити малину з цукром настоюватись не всю ніч, а всього лише кілька годин – це на випадок, якщо у вас немає часу чекати. Досить просто стежити, щоб ягоди пустили сік.
Готове малинове варення можете вжити відразу або залишити на зиму. Для цього його потрібно буде закатати по стерилізованим банкам. Про те, як це зробити, нижче буде так само розказано.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 1 кг.
- Цукор-пісок 800 гр.
Кроки
- Насамперед переберіть малину і видаліть плодоніжки. Потім промийте її в холодній воді. Робити це потрібно якомога обережніше, щоб не пошкодити ягідки. Для цього в глибокий посуд налийте води, викладіть малину, акуратно перемішайте її рукою за годинниковою стрілкою, а потім злийте воду. Можете відразу викласти ягоди в ту каструлю, де в наслідок і будете варити варення.
- Засипте малину цукром в зазначеному обсязі і залиште на кілька годин. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні час, то можете залишити на всю ніч.
- Тим часом займіться стерилізацією банок. Спочатку промийте їх водою, потім мокрі помістіть в духовку – вона повинна бути холодною. Встановіть температуру 120-130 градусів на чверть години. Кришки прокип’ятіть протягом 3-5 хвилин і насухо витріть.
- Підготовлені малину з цукром і соком, який пустили ягоди, поставте на слабкий вогонь і почніть потихеньку перемішувати. Потім збільште вогонь до середнього і варіть буквально 5 хвилин з моменту, як маса закипить. В процесі обов’язково знімайте пінку, що утворюється.
- Розлийте варення по приготованим банкам і закатати їх. Переверніть банки догори дном і укрийте чимось теплим до повного охолодження. Потім можете відправляти баночки на зберігання