За рахунок вмісту пектину можна в варення сміливо зменшувати кількість цукру. Варення вийде густим і корисним, адже пектин — є своєрідним рослинним санітаром, який виводить з організму токсини і підтримує здоров’я.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 2 кг.
- Цукор-пісок 1.2 кг.
- Пектин 30 гр.
Кроки
- Об’єднаємо пектин з цукром в сухій мисці і перемішати. Це дуже важливо зробити, щоб пектин не утворився грудками при введенні в варення.
- Малину перебираємо на наявність сміття, при необхідності промиваємо і просушують. При наявності комах пересипаємо ягоду в друшляк і поміщаємо в сольовий розчин на 5 хвилин, всіх, хто спливе — прибираємо з поверхні і кілька разів таким же «занурювальним» методом промиваємо ягоду в чистій воді. Це дозволить не пошкодити ягоду.
- Укладаємо ягоду в емальований таз, розминаємо блендером або толкачиком для картоплі. В отриману малинову кашку додаємо суміш цукру і пектину, перемішуємо, доводимо до кипіння на маленькому вогні і варимо на помірному вогні 10 хвилин, помішуючи дерев’яною ложкою і регулярно знімаючи піну.
- Знімаємо з вогню, розливаємо по стерильним банкам, накриваємо кришками, закручуємо. Після охолодження відправляємо варення на зберігання в прохолодне місце.