Гарбузовий мармелад – ласощі з особливим осіннім смаком, які можна подавати на Хелловін або просто їсти за вечірнім чаєм. Якщо хочеться більше пікантності, можна додати улюблених спецій – гвоздики, бадьяна, кардамону і кориці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 250 гр.
- Сік лимонний 4 ст. л.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Желатин 10 гр.
- Вода 200 мл.
Кроки
- Гарбуз без шкірки і насіння нарізають невеликими шматочками, заливають водою і варять протягом 10-12 хвилин.
- Желатин розводять в 100 мл холодної води і дають постояти для набухання 5-10 хвилин.
- Відварені шматочки гарбуза перетворюють в пюре і готують ще 5 хвилин. Додають цукор, відклавши 2 ст.л., і продовжують варити ще 5 хвилин.
- У гарбузове пюре додають лимонний сік, а потім желатин. Все перемішують, масу доводять до кипіння, але не кип’ятять.
- Заготівлю для мармеладу розливають по формах і дають охолонути. Продукт готовий до вживання через 4 години. Перед подачею його посипають рештою цукру.