Варіантом простого і смачного маринаду для свинячого шашлику може бути у вас маринад на мінеральній воді з цибулею і оцтом або лимоном. Вуглекислий газ мінералки відмінно розпушує волокна м’яса, і шашлик завжди виходить м’яким. У маринад додається оцет або сік лимона. Час маринування, згідно з цим рецептом, – 4 години.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 6 шт.
- Вода газована 1 л.
- Сіль 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 4 ст. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа до шашлику 1 пакетик
Кроки
- Промита і обсушена свинина нарізається н великими кубиками і перекладається в посуд для маринування.
- До м’яса додається нарізану кільцями цибулю, насипаються сіль, спеції і наливаються 3 ложки рослинної олії, що сприятиме кращому просочуванню м’яса ароматом спецій. М’ясо з приправами залишається на 15-20 хвилин.
- На м’ясо віджимається сік лимона або наливається столовий оцет, і шашлик заливається мінеральною водою, щоб вона покрила шматочки м’яса повністю.
- Потім руками м’ясо з цими інгредієнтами добре перемішується і залишається в теплі на 4 години для маринування. При додаванні мінералки може з’явитися багато піни, але це нормально.
- Після закінчення часу маринування шматочки м’яса щільно нанизуються на шампури і можна приступати до смаження шашлику.
Приємного апетиту!