Ця смачна закуска з кабачків буде чудовим доповненням до основних страв на обідньому столі та не тільки. Кабачки по-болгарськи мають приємний кисло-солодкий смак і залишаються хрусткими та соковитими.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Вода 10 ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 250 мл.
- Часник 4 зуб.
- Зелень 1 пучок
Кроки
- Готувати мариновані кабачки по-болгарськи легко! Кабачки помийте і наріжте кружальцями по 1 сантиметру завтовшки.
- У велику каструлю влийте воду, всипте цукор і сіль, доведіть до кипіння маринад і додайте оцет. Опустіть на маринад нарізані кабачки, прикрийте кришкою і проваріть їх 5-7 хвилин.
- Зелень помийте, часник очистіть від лушпиння. На дно стерилізованих банок покладіть зелень та зубчики часнику. Зверху викладіть часточки кабачків.
- Залийте банки маринадом і закатайте кришки. Банки переверніть догори дном, накрийте теплим пледом і залиште до повного остигання.
Потім перемістіть закатки у прохолодне місце.
Смачного!