Що можна приготувати зі звичайного кабачка? У вас напевно промайнули в голові традиційні рецепти оладок, запіканок і овочевого рагу. Це все, звичайно, смачно, але досить буденно. Я ж пропоную вам новий рецепт закуски з кабачків, яку можна приготувати за лічені хвилини.
Для страви ідеально підійдуть цукіні. У них ніжна тонка шкірка і дрібні насіння. Та й виглядають вони ефектніше. Все, що вам потрібно зробити, це замаринувати скибочки овоча в пряному соусі. Повірте, після таких простих маніпуляцій ви насилу зможете дізнатися в закусці знайомий вам кабачок.
- Кабачок 2 шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Оцет бальзамічний 1 ст. л.
- Базилік свіжий ½ ч. л.
- Орегано ½ ч. л.
- Часник 2 зуб.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Кріп ½ пуч.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Помийте кабачки і наріжте їх дуже тонкими слайсами. Для цього вам знадобиться спеціальна терка або овочечистка. Злегка посоліть овоч і відкладіть в сторону.
- Для заправки змішайте оливкову олію, оцет, мед, спеції і часник, пропущений через прес.
- Відкиньте кабачки на друшляк, щоб прибрати рідину, яка виділилася за цей час. Перекладіть їх в миску і залийте соусом.
- Подрібніть кріп і додайте його до закуски. Добре перемішайте і приберіть цукіні в холодильник на 1 годину, щоб вони промаринувалися.
Скибочки цукіні виходять хрусткими і ароматними. За смаком вони злегка нагадують малосольні огірки. Але мені така закуска здається набагато цікавіше. Вона відмінно впишеться між м’ясними стравами і гарнірами, ставши освіжаючим доповненням. Раджу спробувати!