Багато хто любить мариновані грибочки, однак, з приготуванням цієї страви завжди потрібно повозитися. Тому, Вашій увазі представляється рецепт швидких і простих маринованих кабачків, які дуже нагадують своїм смаком, пікантні і ароматні грузді.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Вода ½ л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Рослинна олія 40-50 мл.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Часник 3-4 зуб.
- Кріп 2-3 пучка
Кроки
- Молоді кабачки нарізаємо кубиками середнього розміру.
- Готуємо маринад. У каструлі змішуємо півлітра води, сіль і цукровий пісок – ретельно перемішуємо до повного розчинення кристалів.
- Після, вливаємо рівно 80 мілілітрів дев’ятивідсоткового оцту.
- Заливку доводимо до кипіння і засипаємо овочеві кубики в каструлю.
- Тару знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо кабачок просочуватися на 15 хвилин.
- Після закінчення часу, відкидаємо овоч на друшляк і дозволяємо стекти надлишкам води, охолоджуємо.
- Підготуємо заправку. У глибокій ємності з’єднуємо рослинну олію, подрібнений часник, мелений перець, кріп і свої улюблені спеції за бажанням.
- В отриману суміш викладаємо остиглі кубики кабачка.
- Гарненько перемішуємо заправку з кабачком і насолоджуємося.
Приємного апетиту!
Пробовала баклажаны как грибы, а вот кабачки с таким вкусом слышу впервые.