Хочу поділитися з вами рецептом ароматних маринованих опеньків із часником. Зимова закуска серед знайомих та родичів розходиться «на ура». Мариновані опеньки виходять апетитними та хрусткими, а також чудово поєднуються з картопляними стравами.
Рецепт маринованих опеньків з часником простий у приготуванні
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 1 кг.
- Часник 5 зуб.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцтова есенція 1 ч. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Гвоздика 6 бутонів
- Вода 1 л.
На порцію
Калорії: 21 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 0.6 г
Вуглеводи: 2.5 г
Кроки
- Опеньки добре переберіть і ретельно промийте під проточною холодною водою.
- Вимиті опеньки викладіть в глибоку каструлю і повністю залийте холодною водою. Залишіть приблизно на 1,5-2 години. Після чого злийте воду, скориставшись ситом або друшляком, і знову промийте опеньки під проточною водою.
- Підготовлені опеньки викладіть у каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою таким чином, щоб вода повністю покривала опеньки. У каструлю додайте трохи кухонної солі. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 1-1,5 години, періодично знімаючи піну, що утворилася.
- Після чого зварені опеньки злийте через друшляк або сито. Залиште на деякий час у такому положенні, щоб зайва волога стекла.
- Приготуйте маринад. У каструлю покладіть лавровий лист, перець чорний горошком, гвоздику, додайте необхідну кількість цукрового піску та кухонної солі, влийте воду та оцтову есенцію. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння.
- Зварені опеньки викладете в каструлю з киплячим маринадом, ретельно перемішайте і варіть приблизно 15-20 хвилин на помірному вогні.
- Часник очистіть від лушпиння та промийте під холодною водою, обсушіть і наріжте дрібним кубиком за допомогою гострого ножа. Приблизно за 5 хвилин до кінця варіння додайте в каструлю з опеньками. Ретельно вимийте банки з харчовою содою і простерилізуйте їх у духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть у каструлі приблизно 10 хвилин.
- Гарячі опеньки рівномірно розподіліть по стерильним банкам, і накрийте кришками.
- У каструлю з товстим дном, попередньо застеленим кухонним рушником помістіть гарячі банки з опеньками, налийте теплою водою по плічка банок. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і стерилізуйте банки 15-20 хвилин.
- Потім акуратно витягніть гарячі банки з опеньками з каструлі. Добре закатайте стерильними кришками за допомогою машини для закатування. Гарячі банки з опеньками переверніть дном догори, закутайте теплою ковдрою і залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Після цього переверніть банки і перемістіть їх у холодне чорне місце на зберігання.
Смачного!