Якщо ви давно шукали рецепт красивого і ситного десерту з простих інгредієнтів, обов’язково спробуйте приготувати ці чудові млинці в духовці. За рахунок додаткового запікання частування виходить особливо рум’яним, а ніжна начинка з легким ароматом ванілі припаде до смаку і дорослим, і дітям.
Завдяки простій, але ефектній подачі таку млинцеву запіканку можна готувати як на кожен день, так і на свята. Обов’язково порадуйте близьких цим неймовірним ласощами!
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 750 мл.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Цукрова пудра 1 ст. л.
- Кисломолочний сир 9% 500 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
- Цукор-пісок 7 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Вершки 200 мл.
- Масло вершкове 10 гр.
Кроки
- У глибоку миску розбийте 2 яйця, додайте туди сіль і 1 ст.л. цукру. Збийте інгредієнти міксером, щоб вийшла легка піна. Злегка підігрійте молоко. Налийте приблизно 300 мл в миску. Акуратно збийте до однорідності. Досипте в миску борошно, перемішайте, а потім знову збийте масу міксером на невеликій швидкості. Влийте молоко, що залишилося і соняшникову олію в тісто і добре все перемішайте. Залиште тісто на 20 хвилин.
- Змастіть розігріту сковороду олією. Смажте млинці з двох сторін на невеликому вогні. Вийде приблизно 25 штук діаметром 24 см.
- Для приготування начинки ретельно промийте родзинки і залийте їх окропом. Дайте настоятися 10 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть ягоди за допомогою паперових рушників.
- У блендері подрібніть сир, 2 яйця, 4 ст.л. цукру і ванільний цукор. Візьміть приблизно 1 ст.л. начинки і рівномірно намажте її на млинець. Зверху додайте трохи родзинок і поверніть млинець в рулет. Виконайте те ж саме з іншими млинцями, а потім розріжте всі рулети навпіл.
- Змастіть форму для випічки вершковим маслом. Викладіть млинці рядами один на інший.
- В окремій мисці ретельно змішайте вершки, яйце і 2 ст.л. цукру. Акуратно вилийте отриману заливку на Млинці.
- Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Потім зніміть фольгу і запікайте млинці ще хвилин 10. Перед подачею прикрасьте млинцеву запіканку цукровою пудрою.
Ось таку шикарну святкову запіканку можна зробити зі звичайних млинців і сирної начинки. Здавалося б, найпростіші інгредієнти, але смак виходить просто дивовижний!