Любите сир? Тоді пиріжки на сирному тісті для вас. Ніжна, ароматна, з легким сирним смаком основа і кисло-солодка начинка ідеально гармонують один з одним. А цукрова пудра при подачі – додатковий штрих, що робить смак завершеним. З таким тістом легко працювати. Воно дуже м’яке, податливе і при цьому прекрасно тримає форму.
Якщо у вас кисла вишня, можете збільшити кількість цукру до 3-4 столових ложок. Наповнюючи пиріжок, не шкодуйте начинку. Так як в ній присутній крохмаль, вона не розтечеться. Час випікання залежить від вашої духовки. В середньому це 20-30 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Кисломолочний сир 5% 250 гр.
- Цукор-пісок 410 гр.
- Розпушувач 10 гр.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Рослинна олія 100 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Для начинки
- Вишня 400 гр.
- Вода 50 мл.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
- Цукрова пудра
Кроки
- Вишню покладіть в каструлю з товстим дном, посипте цукром і відправте на плиту.
- Прогрівайте деякий час, щоб цукор розчинився, а вишня розтанула.
- Окремо розведіть кукурудзяний крохмаль у воді і влийте цю рідину в каструлю до вишні.
- Проварюйте ще деякий час, постійно перемішуючи, до загустіння. Потім остудіть до кімнатної температури.
- В окремій мисці змішайте сир, яйце, цукор, ванільний цукор і рослинну олію до однорідності виделкою.
- Поступово просівайте в масу борошно з розпушувачем, вимішуючи тісто. Воно повинно бути м’яким і еластичним, але ні в якому разі не тугим.
- Скачайте з тіста кулю і розділіть її на 4 частини. З кожної частини зробіть брусочок і розділіть його на 4 шматочки. Кожен зі шматочків скачайте в невелику кульку.
- Візьміть одну кульку і сформуйте з неї коржик. По центру викладіть начинку і скріпіть краї.
- Покладіть пиріжок на застелене пергаментом деко швом вниз. Повторіть з усіма заготовками.
- Випікайте при 180 градусах до рум’яності, попередньо змастивши яєчним жовтком.
- При подачі посипте цукровою пудрою.