Варіантом легкого і неймовірно смачного салату для святкового столу буде у вас салат з яловичого язика з чорносливом. Салат доповнимо морквою з обсмаженими грибами і цибулею. Готується він просто і з доступних інгредієнтів, тільки язик відварюється заздалегідь і правильно, щоб не вийшов жорстким або розварився.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 300 гр.
- Чорнослив 150 гр.
- Печериці свіжі 100 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія ½ ст.
- Часник 4 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Заздалегідь правильно і з додаванням спецій зваріть яловичий язик, його остудіть, очистіть і наріжте невеликими кубиками.
- Почистіть і промийте свіжі печериці і наріжте їх шматочками. Цибулину наріжте дрібним кубиком. Потім цибулю і гриби обсмажте до готовності на розігрітій олії. Ці обсмажені інгредієнти перекладіть на тарілку і залиште для охолодження.
- Чорнослив на 10 хвилин залийте окропом. Потім його промийте, відкиньте на друшляк, щоб вся вода скла, і наріжте шматочками.
- Дві середні морквини почистіть, помийте і подрібніть на корейській тертці. Перекладіть її в посуд для салату. До моркви додайте подрібнені на землянці зубки часнику, сіль і чорний перець на свій смак.
- Рослинну олію добре розжарити в сотейнику, залийте ним моркву і перемішайте.
- Потім до моркви перекладіть шматочки яловичого язика і обсмажені з цибулею печериці і перемішайте ще раз.
Салат на 1 годину поставте в холодильник для настоювання і охолодження. Потім салат можете розкладати в порційні салатниці і подати до столу. Приємного апетиту!