Цей рецепт відрізняється від усіх попередніх наявністю в ньому одного інгредієнта – майонезу. Ні, він абсолютно не відчувається в готовій випічці, можете не хвилюватися. При цьому саме завдяки майонезу бісквіт гарантовано вийде пишним, навіть якщо десь при приготуванні буде допущена помилка.
Повітряний, пористий, пружний, трохи вологий – він ідеальний як для складання тортів, так і для подачі до чаю. Головне – стежте за пропорціями інших продуктів.
Інгредієнти
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Майонез столовий молочний 1 ст.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Сода 1 ч. л.
- Оцет столовий 9%
- Ванільний цукор
Кроки
- Яйця розбийте в глибоку чашу. Туди ж відправте цукор і ванільний цукор. Збийте міксером до появи густої піни.
- Потім введіть майонез і обережними рухами лопаткою перемішайте. Важливо, щоб яйця не осіли.
- Потім просійте в масу борошно і знову обережно перемішайте рухами знизу вгору.
- Соду погасіть оцтом 9% і введіть її в тісто. Перемішайте також обережно.
- Форму для випікання застеліть пекарським папером і вилийте туди тісто. Потрясіть форму, щоб зайве повітря вийшов, а тісто вирівнялося.
- Випікайте при 180 градусах 55 хвилин. Готовність перевіряйте паличкою з дерева.
- Залиште готовий бісквіт остигати до теплого стану прямо в формі.
Потім вийміть його з форми і повністю остудіть на решітці протягом 4 годин.