Відмінне блюдо української кухні – голубці. Готувати їх цікаво і нескладно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від голубців з молодої капусти, тушковані в сметані.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Куряче філе 250 гр.
- Рис білий 150 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова 20 гр.
- Лавровий лист 2 шт.
- Лопатка свиняча 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
- Морква 60 гр.
- Сметана 15% 200 мл.
Кроки
- На качані зробіть надрізи в місці кріплення листя до кочережка і опустіть його в киплячу воду. Варіть його протягом 7-8 хвилин і поступово знімайте листя.
- Куряче філе і свинину прокрутіть через м’ясорубку. До м’яса додайте подрібнену цибулину і варений рис, посоліть, приправте за смаком і добре перемішайте.
- На капустяні листи кладіть начинку і загортайте їх в конверти.
- Складіть голубці в каструлю.
- На сковороді обсмажте цибулю і моркву. Зажарку викладіть поверх голубців в каструлю.
- Сметану змішайте з 250-300 мілілітрами води, влийте отриману масу в каструлю, додайте лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте голубці на середньому вогні 55-60 хвилин.
- Голубці виходять ніжними і ароматними, подавайте їх на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!