Ніжний торт зі свинячої печінки з сметаною – легка, повітряна і дуже поживна закуска. Приготована з шарів печінкових млинців з соковитою начинкою, вона точно сподобається кожному!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 3 шт.
- Свиняча печінка 700 гр.
- Рослинна олія 80 мл.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Вершки 125 мл.
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Морква 4 шт.
- Зелень за смаком
- Сметана 30% 150 гр.
- Часник 3 зубці
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Видаляємо з печінки плівку і білі жилки. Нарізаємо на квадрати і подрібнюємо через м’ясорубку або блендером.
- Вливаємо половину склянки вершків.
- Розбиваємо яйця і засипаємо перець з сіллю. Збиваємо суміш виделкою.
- Вводимо борошно і замішуємо печінкове тісто.
- Щоб млинці не підгорали, заливаємо 3 ст.л. рослинної олії.
- З цибулі знімаємо лушпиння і нарізаємо на кубики. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
- Прожарюємо цибулю і моркву на сковороді до легкого рум’янцю.
- Змішуємо зажарку з 3 ст. ложками сметани.
- Нарізаємо дрібними шматочками зубчики часнику і змішуємо їх з засмажкою.
- Також дрібно кришимо зелень.
- Тепер частину тісту для млинців виливаємо на окрему наколінну сковороду, промазану олією. Довго обсмажувати не потрібно, приблизно 2 хв. на кожну сторону печінкового млинця, щоб він добре присмажився всередині.
- Все тісто потрібно прожарити таким чином.
- Потім робимо листковий торт. Кладемо один млинець на тарілку, і зверху змащуємо овочевою засмажкою зі сметаною. Посипаємо шар зеленню і накриваємо наступним млинцем. Його також змащуємо і посипаємо зеленню. Так робимо з усіма млинцями.
- Останній шар добре промазуємо сметаною, також змащуємо боки і все рясно посипаємо зеленню.
- Відправляємо наш торт настоятися і просочитися в холодильник.
Приємного апетиту!