«Мандаринка з куркою» хоч і відповідає традиційному салату, але, оформлена оригінально та незвичайно, прикрасить ваш новорічний стіл та порадує гостей як зовнішнім виглядом, так і смаком. В основі салату відварене куряче філе, яйце та сир. Шкірка “мандарина” – відварена морква з часником.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Сир твердий 100 гр.
- Часник 1 зубець
- Майонез столовий молочний 60 гр.
- Сіль за смаком
- Спеції для курки за смаком
Кроки
- Заздалегідь відварене куряче м’ясо дуже дрібно наріжте гострим ножем або подрібніть блендером. На тертку подрібніть відварені круто яйця і шматочок твердого сиру. Подрібнені інгредієнти перекладіть в салатницю, на свій смак посипте сіллю і спеціями, додайте майонез і ложкою добре перемішайте.
- З цієї салатної маси руками акуратно сформуйте однакові кульки розміром з мандарин.
- Відварену моркву очистіть від шкірки, подрібніть на дрібній тертці і максимально відіжміть з неї рідину. До морквяної маси додайте подрібнений на зубок часнику і перемішайте. На харчову плівку у вигляді тонкого коржа, покладіть трохи моркви і в неї акуратно загорніть кульки салату у вигляді мандаринки.
- Потім сформовані “мандаринки” декорують листочками будь-якої зелені.
Блюдо подайте до столу охолодженим. Приємного апетиту!