Омлет з помідорами та ковбасою

Омлет з помідорами та ковбасою – варіант дуже швидкого, простого, а найголовніше ситного та смачного сніданку, який буде до душі, як дорослим, так і дітям. Приготування омлету не вимагає особливих кулінарних навичок і зусиль, тому його запросто зможе приготувати навіть сама господиня-початківець.

Зручно також те, що ви можете використовувати абсолютно будь-які види та сорти ковбас, тим самим надаючи страві різні смакові відтінки.

Помідори можна замінити болгарським перцем або за бажанням використовувати і помідори і перець одночасно, це буде теж дуже смачно.

Особливістю омлету є те, що його можна смажити як шарами (окремо викладаючи рідку суміш та начинку з помідорів та ковбаси), так і перемішавши всі інгредієнти.

Прикрасити омлет можна будь-якою улюбленою зеленню, а подати із соусами чи кетчупом.

Як приготувати омлет з ковбасою і помідорами

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
25 хвДрук
  • Для початку підготуємо усі необхідні інгредієнти для приготування омлету. Яйця заздалегідь дістаємо з холодильника, вимиваємо, витираємо насухо і залишаємо при кімнатній температурі. Молоко краще використовувати кімнатної температури, т.к. у холодному молоці сіль погано розчиниться.
  • Потім приступаємо до підготовки ковбаси. Для цього очищаємо її від плівочки і тонко нарізаємо кружальцями. Порада: ковбаса може бути будь-яка, наприклад, копчена, сирокопчена, варено-копчена, варена та ін.
  • Промиваємо помідори, насухо їх витираємо і також тонко нарізаємо кружальцями. Порада: можна нарізати помідори кубиками або часточками, як вам більше подобається. Окрім цього, рекомендуємо краще використовувати щільні плоди, т.к. м’які помідори погано триматимуть форму і можуть розповзтися ще на етапі нарізування.
  • Потім підготуємо зелень. Петрушку та кріп промиваємо, сушимо і дрібно нарізаємо. Порада: крім петрушки та кропу можна використовувати будь-яку іншу зелень, яка вам подобається, наприклад, кінзу, зелену цибулю тощо.
  • Потім беремо глибоку миску і розбиваємо туди чотири курячі яйця, додаємо молоко і солимо і перчимо до смаку. Добре все перемішуємо до отримання однорідної консистенції.
  • Розігріваємо сковороду, вливаємо олію, а потім виливаємо нашу молочно-яєчну суміш. Порада: розмір вашої сковорідки впливає на діаметр та товщину самого омлету. Найкраще використовувати сковороду діаметром 22 см або навіть більше.
  • Викладаємо зверху на молочно-яєчну суміш нарізану ковбасу та помідори. Порада: можна викладати начинку відразу, а можна почекати, поки трохи схопиться рідка суміш. Тоді начинка не сильно провалюватиметься в омлет.
  • Накриваємо кришкою сковороду і смажимо омлет близько 8-10 хвилин на невеликому вогні.

Порада: час смаження залежить від того, який діаметр сковороди використовуватиметься. Тонкий омлет приготується швидше, а товстий вимагає більшого часу, краще періодично стежити, щоб омлет не пригорів на дно сковорідки.

На готовий гарячий омлет посипаємо зверху дрібно нарізану зелень і подаємо до столу. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь