Паста з гарбузом та грибами (Pasta zucca e funghi) – один з вегетаріанських варіантів приготування класичної італійської пасти.
Нижче ми наводимо італійський рецепт пасти з гарбузом та грибами. Сюди підійде будь-який вид пасти, який вам подобається і добре утримує соуси.
Інгредієнти
Порції: –+
- Макарони 300 гр.
- Гарбуз (очищений) 450 гр.
- Печериці свіжі 250 гр.
- Часник 2 зубчики
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Розмарин гілочка
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Гарбуз нарізати на шматочки. Подрібнити часник.
- Почистити печериці та нарізати пластинками.
- На сковороду налити оливкової олії і швидко підсмажити часник з розмарином. Потім додати гарбуз і готувати приблизно 10 хвилин помішуючи.
- Половину готового гарбуза помістити в блендер і перетворити на пюре.
- До гарбуза, що залишився в сковороді, додати печериці і тушкувати приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. За потреби можна додати трохи води.
- Через 5 хвилин додати в сковорідку пюре з гарбуза, сіль і чорний перець. Потримати на вогні ще кілька хвилин.
- Відварити пасту, згідно з інструкцією на упаковці, до стану аль денте. Злити воду і викласти пасту в сковороду до гарбуза та грибів. Добре перемішати. Подавати пасту з гарбузом та грибами у гарячому вигляді.
- Для більш яскравого смаку пасту з гарбузом і грибами зверху можна посипати подрібненою солоною рікоттою або додати невелику кількість вершків.