Печінкові торти славляться своєю ніжністю та соковитістю, тому вони так часто зустрічалися і досі зустрічаються на святкових столах у багатьох родинах. Зазвичай ця страва готується з додаванням молока, але якщо з тих чи інших причин цього продукту не виявилося вдома або його вживання небажано, можна приготувати печінковий торт з курячої печінки без молока. Результат чудовий!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 400 гр.
- Вершковий сир 250 гр.
- Сметана 30% 5 ст. л.
- Рис білий 80 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Рослинна олія 60 мл.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Куряче яйце 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Часник 1 зуб.
- Сода харчова 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
На порцію
Калорії: 184 ккал
Білки: 11.1 г
Жири: 11.4 г
Вуглеводи: 8.9 г
Кроки
- Приступимо до приготування печінкового торта з курячої печінки без молока. Рис промити до прозорості води. Висипати в каструлю із водою, довести до кипіння, варити 10 хвилин. Потім до рису додати курячу печінку, варити до готовності рису (ще 5 хвилин).
- Рис і печінку перекласти в чашу блендера, додати до них розм’якшене масло, посолити і поперчити масу. Збити блендером до однорідності, дати охолонути.
- В окремій ємності збити сметану, яйця, сіль, соду та борошно. Розігріти сковороду і обсмажити на невеликому вогні 3 яєчні млинці. Перекласти готовий омлет на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
- Цибулю почистити, дрібно порубати. Моркву почистити та натерти на великій тертці. Овочі обсмажити на невеликому вогні до утворення рум’яної скоринки. В окремій мисці змішати засмажку та сир, додати пропущений через прес часник та лимонний сік. Все добре перемішати.
- У круглій формі зібрати печінковий торт. Перший шар – яєчний млинець, другий – сирна маса, третій – печінкова суміш. Все повторити 3 рази. Верх печінкового торта з курячої печінки без молока промазати сметаною і за бажанням посипати зеленню.
Смачного!