Печінковий торт з манкою

З печінки можна приготувати смачний печінковий торт з манкою. Ніжне тісто готується з курячої печінки та манки, а як прошарок використовуємо пасеровані овочі, які надають торту соковитості, пікантності та аромату. Такий торт не лише успішно виступить у ролі закуски, а й може стати святковою ситною вечерею.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 140 ккал
Білки: 7.4 г
Жири: 9.1 г
Вуглеводи: 6.9 г
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Готувати печінковий торт із манкою просто! Курячу печінку ретельно промиваємо, обрізаємо всі прожилки та судини. Пропускаємо печінку через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера на однорідну масу. До подрібненої печінки додаємо кефір чи молоко у зазначеному обсязі.
  • Засипаємо манку до печінки, перемішуємо.
  • Суміш печінки та манки залишаємо на півгодини постояти, щоб крупа могла розм’якшитися перед випіканням.
  • Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями. На сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо в неї нарізану цибулю. На середній температурі плити обсмажуємо цибулю до прозорості, періодично помішуючи.
  • Під час обсмажування цибулі промиваємо та очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці і додаємо до сковорідки до цибулі, перемішуємо.
  • На низькій температурі пасеруємо суміш цибулі та моркви, поки овочі не стануть м’якими і не почнуть трохи рум’янитися. Наприкінці приготування додаємо до пасировки сіль та чорний мелений перець за смаком. Даємо овочам охолонути до теплого стану.
  • У настоєну печінкову масу додаємо сіль і чорний мелений перець, перемішуємо. Форму, в якій випікатиметься торт, добре промазуємо олією. Рекомендується використовувати форму близько 26 сантиметрів у діаметрі, щоб висота готового торта вийшла адекватною. У підготовлену форму виливаємо половину печінкового тіста, розрівнюємо.
  • Поверх тіста розкладаємо пасеровані овочі, намагаючись розподіляти їх рівним шаром по всьому периметру.
  • На овочі виливаємо половину печінкового тіста, що залишилася, розрівнюємо поверхню. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ставимо форму з тортом на середній рівень гарячої духовки та запікаємо протягом двадцяти хвилин.
  • Поки торт запікається, готуємо заливку. Для цього змішуємо в невеликому посуді яйце, майонез та сметану. Розмішуємо вручну віночком до однорідності.
  • Отриману гладку масу виливаємо поверх печінкового торта рівним шаром і продовжуємо запікати ще півгодини. Температуру потрібно знизити до 160 градусів.
  • Готовий торт має добре зарум’янену скоринку. Дістаємо його і духовки, даємо трохи охолонути і подаємо в теплому або холодному вигляді. При подачі можна прикрасити рубаною зеленню.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь