Приготування печінкового торта на сковороді вважатимуться традиційним рецептом. Буквально за годину ви отримаєте апетитний, ситний та насичений м’ясний торт, який можна подати до святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати цю чудову страву і не пошкодуєте.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Молоко коров’яче ½ л.
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Приправа (на вибір) за смаком
- Гірчиця за смаком
На порцію
Калорії: 130 ккал
Білки: 8.9 г
Жири: 4.4 г
Вуглеводи: 13.3 г
Кроки
- Для початку підготуйте всі інгредієнти, які необхідні для приготування печінкового торта на сковороді. Печінка краще брати свіжу, не морожену – тому що свіжість печінки безпосередньо впливає на смак торта.
- Свіжу печінку промийте під проточною водою, зріжте всякі пліви та прожилки і почніть готувати фарш із печінки.
- У фарш із печінки вмішайте яйця, додайте сіль і перець, влийте молоко. Ретельно перемішайте тісто і поступово просійте борошно.
- Готове тісто за консистенцією нагадує звичайне тісто млинця, тому з приготуванням печінкових млинців не буде зовсім ніяких проблем.
- З обох боків обсмажуйте печінкові млинці до готовності. Обсмажуйте їх у невеликій кількості олії на розпеченій сковорідці.
- Для приготування начинки для торта потрібно почистити і подрібнити цибулю з морквою. Для цього можна скористатися кухонним комбайном або ножем і теркою – на ваш розсуд.
- Овочі пасеруйте на середньому вогні, у сковороді з олією. Регулярно перемішуйте овочі, щоб вони в жодному разі не пригоріли.
- Збирати печінковий торт дуже просто: потрібно викласти один млинець, змастити його сумішшю майонезу з гірчицею та спеціями, а потім сформувати шар із цибульно-морквяної начинки та накрити все це наступним млинцем. Так повторюйте, доки не зберете торт зі всіх інгредієнтів.