Якщо ви бережете свою фігуру, вам зовсім не потрібно відмовлятися від домашніх ласощів. Пропонуємо приготувати смачний і корисний сирний торт. Частування вийде ніжним, повітряним і низькокалорійним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно рисове 10 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Какао 10 гр.
- Крохмаль кукурудзяний 10 гр.
- Розпушувач ¼ ч. л.
- Вода 1.5 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Натуральний підсолоджувач за смаком
- Для сирного шару:
- Сир знежирений 250 гр.
- Йогурт натуральний 200 гр.
- Молоко 1,5% 100 мл.
- Натуральний підсолоджувач за смаком
- Желатин 7 гр.
- Вода 70 мл.
- Для вишневого шару:
- Вишня заморожена 300 гр.
- Вода 200 мл.
- Желатин 5 гр.
- Натуральний підсолоджувач за смаком
Кроки
- Спочатку вишню заливаємо гарячою водою і залишаємо на час.
- Готуємо перший шар. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до пишної піни разом з натуральним підсолоджувачем.
- Жовтки збиваємо з підсолоджувачем і сіллю.
- Розмішуємо борошно з какао, кукурудзяним крохмалем і розпушувачем. Відправляємо суміш до жовтків і починаємо збивати.
- Додаємо сюди збиті білки. Розмішувати.
- Переливаємо заготовку в силіконову форму для випікання.
- Готуємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
- Ставимо бісквіт на тарілку зі спеціальним кільцем для формування.
- Для іншого шару збиваємо сир, йогурт, молоко і підсолоджувач.
- Желатин розчиняємо у воді і даємо йому набрякнути.
- Далі його нагріваємо на водяній бані або в мікрохвильовці.
- Вливаємо остиглий желатин в сирну масу, перемішуємо.
- Виливаємо заготовку на бісквіт. Ставимо заготовку в холодильник на 3-4 години.
- Через деякий час витягаємо вишню з води, даємо їй обсохнути і розподіляємо по сирному шару.
- З вишневого соку, щозалишився, відміряємо 150 мл. розчиняємо в ньому желатин, даємо йому набрякнути і нагріваємо.
- Остиглим продуктом заливаємо ягоди.
- Ставимо десерт в холодильник до повного застигання верхнього шару.