Пісочний пиріг з ягідною начинкою, рецепт якого відноситься до традиційної випічки пострадянських держав. Готують його зазвичай в прямокутній формі з розсипчастого пісочного тіста. Начинкою ж служать солодкі фрукти або кисленькі ягоди.
Запевняємо готувати його ви будете часто і з задоволенням. Адже такий десерт припаде до душі абсолютно всім спробували. За собівартістю така смакота виходить досить бюджетно, тому є сенс робити подвійну порцію відразу.
Які ягоди поєднуються з пісочним тістом найкраще
Якщо ви любитель кислинки, то ідеальним вибором стане смородина. А ось солодкість регулюйте доданим цукром або медом. А ось справжнім ласунам точно буде до смаку абрикосовий, чорничний або малиновий конфітюр. Яку б ви не вибрали начинку, пиріг вийде дуже смачним і ароматним!
- Масло вершкове 200 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне 390 гр.
- Цукор-пісок 210 гр.
- Ванілін 1 щіпка
- Розпушувач 10 гр.
- Сметана 30% 80 гр.
- Ягоди 150 гр.
- Для початку зробіть крихту: змішайте 120 г борошна з 30 г цукру.
- Наріжте 50 г масла шматочками і все перетріть руками. Надішліть отриману суміш в холодильник.
- 150 г вершкового масла і 180 г цукру збийте міксером до однорідності.
- Додайте яйця і перебийте масу. Введіть сметану і ще раз збийте.
- Просійте борошно, що залишилося, змішайте з розпушувачем і всипте в масу. Замісіть густе, гладке і м’яке тісто.
- Дно і бортики форми змастіть вершковим маслом і посипте борошном.
- Викладіть частину тіста. Потім посипте ягодами або фруктами. За бажанням можете додати густе варення або сирну масу.
- Зверху залийте другою частиною тіста, розрівняйте.
- Візьміть з холодильника крихту і посипте нею пиріг.
- Випікайте при 180 градусах близько 35-40 хвилин. Тут дивіться по своїй духовці.
Поєднання начинки, тіста і крихти в цьому ягідному пирозі дуже гармонійне, тому відразу запишіть собі цей рецепт в кулінарну книгу.