Пісочний пиріг з ягідною начинкою

Пісочний пиріг з ягідною начинкою

Пісочний пиріг з ягідною начинкою, рецепт якого відноситься до традиційної випічки пострадянських держав. Готують його зазвичай в прямокутній формі з розсипчастого пісочного тіста. Начинкою ж служать солодкі фрукти або кисленькі ягоди.

Запевняємо готувати його ви будете часто і з задоволенням. Адже такий десерт припаде до душі абсолютно всім спробували. За собівартістю така смакота виходить досить бюджетно, тому є сенс робити подвійну порцію відразу.

Які ягоди поєднуються з пісочним тістом найкраще

Якщо ви любитель кислинки, то ідеальним вибором стане смородина. А ось солодкість регулюйте доданим цукром або медом. А ось справжнім ласунам точно буде до смаку абрикосовий, чорничний або малиновий конфітюр. Яку б ви не вибрали начинку, пиріг вийде дуже смачним і ароматним!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Для початку зробіть крихту: змішайте 120 г борошна з 30 г цукру.
  • Наріжте 50 г масла шматочками і все перетріть руками. Надішліть отриману суміш в холодильник.
  • 150 г вершкового масла і 180 г цукру збийте міксером до однорідності.
  • Додайте яйця і перебийте масу. Введіть сметану і ще раз збийте.
  • Просійте борошно, що залишилося, змішайте з розпушувачем і всипте в масу. Замісіть густе, гладке і м’яке тісто.
  • Дно і бортики форми змастіть вершковим маслом і посипте борошном.
  • Викладіть частину тіста. Потім посипте ягодами або фруктами. За бажанням можете додати густе варення або сирну масу.
  • Зверху залийте другою частиною тіста, розрівняйте.
  • Візьміть з холодильника крихту і посипте нею пиріг.
  • Випікайте при 180 градусах близько 35-40 хвилин. Тут дивіться по своїй духовці.

Поєднання начинки, тіста і крихти в цьому ягідному пирозі дуже гармонійне, тому відразу запишіть собі цей рецепт в кулінарну книгу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь