У мармелад з агрусу можна додавати цедру лимона або лайма, а також корицю, що додасть частуванню оригінальний і пікантний смак. Краще брати трохи недозрілі ягоди, оскільки в них міститься більше желируючої речовини – пектину.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Вода ¼ ст.
- Цукор-пісок ½ кг.
- Цедра лимона або лайма за смаком
- Кориця за смаком
Кроки
- Ягоди промивають, видаляють хвостики і складають в каструлю з товстим дном.
- Агрус заливають водою і варять, поки ягідки не стануть м’якими. Після цього масу пюрируют, а потім позбавляються від насіння за допомогою сита, добре протерши масу.
- До отриманого пюре додають цукровий пісок і при бажанні корицю або цедру.
- Масу ставлять на слабкий вогонь і готують близько 30 хвилин, поки вона не зменшиться в обсязі. Важливо постійно розмішувати продукт, щоб він не пригорів і не пристав до стінок посуду.
- Перевірити готовність мармеладу можна, капнувши ним на блюдце. Якщо крапля не розтікається, масу можна розкласти по банках або інших ємностях і закрити.
Подавати мармелад холодним або використовувати для випічки.