Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться трохи агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї сім’ї.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 150 гр.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Куряче яйце 7 шт.
- Цедра лимона 1 ст. л.
- Агрус заморожений 400 гр.
- Вершки 33 % 2 ст. л.
Кроки
- Холодне вершкове масло наріжте кубиками. Борошно просійте в миску.
- У миску до борошна всипте цукор, перемішайте. Потім додайте олію і перемішайте інгредієнти руками до утворення дрібної крихти.
- В отриману суміш вбийте 2 яйця, додайте подрібнену лимонну цедру, перемішайте. Тісто зберіть в грудку, оберіть його в харчову плівку і залиште в холодильник на годину.
- Охолоджене тісто розкачайте в тонкий пласт, перекладіть його в круглу форму так, щоб воно покривало дно і боки. Дно наколіть виделкою в декількох місцях. Поставте форму з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.
- Агрус повністю розморозьте, перекладіть в каструлю, засипте цукром і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім половину агрусу разом з сиропом протріть через сито.
- Для заливки збийте 5 яєць разом з вершками. В отриману масу додайте перетертий агрус і добре перемішайте. В основу пирога викладіть другу частину варених ягід, зверху влийте заливку.
- Випікайте пиріг в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Перед тим, як подати пиріг, остудіть його.
Приємного апетиту!