Тверда, копчена або м’яка моцарелла, яку частіше за інших видів цього сиру можна знайти в продажу, стане ще одним чудовим доповненням овочевого рататуя. Самий чудовий, ароматний рататуй виходить, звичайно ж, в сезон дозрівання молодих овочів, але приготувати його можна і в будь-який інший час року.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сир Моцарелла 250 гр.
- Баклажан 2 шт.
- Помідор 4 шт.
- Перець болгарський 3 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Прованські трави за смаком
- Базилік сушений за смаком
- Зелень за смаком
- Часник за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Робимо надрізи на баклажанах не товще 0,5 см, але не до кінця розкізаючи овоч. Присипати сіллю і дати їм в мисці полежати близько 30 хвилин, щоб пустили сік, разом з яким вийде і гіркота.
- Далі водою промийте з баклажанів сіль, і відіжміть руками і обсушіть.
- Болгарський перець також наріжте кружальцями, прибравши насіння.
- Помідори і можна додати (за бажанням) молодий кабачок (можна і цукіні) наріжте також.
- Часник нарубати дрібно.
- Моцарелу наріжте такими ж кружальцями, як і всі овочі.
- Форму для запікання змастіть будь-якою рослинною олією без запаху.
- У неї покладіть, баклажани, запишаючи у них кільця овочів, чергуючи їх з скибочками сиру.
- Накрийте форму фольгою.
- Помістіть рататуй у розігріту духовку до 190-200 градусів і випікайте його до готовності приблизно 1 годину (трохи менше або більше, залежно від того, як вариться ваша духовка).
Блюдо їжте гарячим, присипавши свіжо подрібненою петрушкою або кропом.